prava hrana

PRAVA HRANA?

Prava hrana nima sestavin. Prava hrana so sestavine.

Ko se lotimo bolj zdravega prehranjevanja, se prevečkrat lotevamo napačnih vprašanj. Predvsem si zelo rade zakompliciramo življenje in se postavimo v položaj, ki ga čez nekaj dni že težko obvladujemo, potem naredimo “napako,” smo sitne še nekaj dni, ker “fajtamo” in potem popustimo in se vrnemo na stara pota, potolažimo pa se s tem, da itak ne gre, ker je vse skupaj preveč zakomplicirano. Pa ni! Odločitev, da kupujemo in uživamo manj procesirane hrane in kupujemo več tiste, ki ne nosi nalepke s sestavinami je preprost korak, ki mu lahko slediš in tako izboljšaš svoje počutje.

Na vprašanje, kako biti bolj zdrava in se čim bolje počutiti, bo vedno sledil odgovor: prehranjuj se zdravo. Kaj pa je to “zdravo”?

Zagovornikov najrazličnejših diet je neskončno, zmeda med ženskami je ogromna in zato mnoge preizkušajo nepotrebno stroge diete v imenu lova na zdravje in manjšo težo. Si med njimi? Ni razloga za sram. Lahko pa si oddahneš, saj se je prehranjevati zdravo precej bolj preprosto, kot se zdi. Potrebuješ pomoč?

Jakob & Barbara