pol ure na dan

ŽE POL URE NA DAN NAREDI SPREMEMBO

Za to, da vsakodnevno migamo (se gibamo), ne rabimo biti vrhunske športnice. Potrebno si je vzeti le pol ure časa na dan. Že pol ure, ja prav si slišala, oziroma prebrala, le pol ure, naredi spremembo.

Pol ure treninga predstavlja 2% tvojega dneva! Brez izgovorov!

“Nimam časa! Res nimam časa za trening! Kakorkoli obrnem, ne gre!” Najbolj prežvečen izgovor na svetu. Pa še povsem beden. Ja, pridejo dnevi, ki se začnejo neverjetno zgodaj in končajo pozno in enostavno ne gre, a če si iskrena s sabo, sta “nimam časa” zgolj najpriročnejši besedi zato, da trening izpustiš.

Nameniti 2 % svojega dneva treningu je zgolj stvar organizacije, volje, prioritet in predvsem odločitve, da boš poskrbela zase in svoje zdravje. Dejstvo je, da če ne najdeš nekaj malega časa za svoje dobro počutje, te bodo posledice teh izbir pripeljale, do tega, da si ga boš morala vzeti precej več in poravnati račun slabega ravnanja s sabo. Primerna skrb zase je odraz tudi tega, koliko se imaš v resnici rada. Naj ne ostane samo pri besedah, pokaži si in dokaži si to z dejanji.

V pol ure, če je to vsak dan, narediš ogromno!

Vzemi si teh 30min, pojdi ven na svež zrak in se gibaj toliko, kolikor ti dovoljuje trenutna tvoja kondicija. Sama naprimer, ko imam res malo časa, si na hitro obujem tekaške superge in grem »tečt klance«. Ampak to sem jaz. Ti, si obuj superge in pojdi na hitro hitjo, ali pa lahkoten tek za najmanj 20min. Izberi aktivnost, kjer se nekoliko zadihaš in povečas srčni utrip. Ko prideš domov pa naredi še par upogibov trupa, par sklec, nekaj razteznih vaj… in voila. Si mislila, da se ne da?! Vse se da, če se hoče! Gibanje koristi prav vsakemu delu našega telesa, telo pa nam bo, vsak dan znova, hvaležno, da smo mu namenile »pičlih« 30min.

Odštevanje se prične zdaj!

Barbara