AdobeStock 214579442 scaled

JABOLČNA PITA MALO DRUGAČE

Mmmm… Ta vonj po pečenih jabolkih in cimetu. Njam. Če bi stanovanje vsakič tako dišalo, ko pridem domov … V čast omamnim vonjavam in sladkemu razvajanju tvojih brbončič s tabo delim recept za jabolčno pito po Jakobovo. Noro okusno, a vseeno bolj zdravo, kot je tista iz bele moke in kile cukra. #večproteinov #plantbased #glutenfree #deliciosus 

Kaj potrebuješ?

Za testo:

  • 250g čičerikine moke
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlica arašidovega masla
  • 150g rastlinskega masla
  • 6 žlic vode

Nadev:

  • 6 (večjih) jabolk
  • 5 žlic kokosovega sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • cimet (po želji oz. jaz pravim, da ne šparaj)  
  • ingver v prahu (po želji oz. pazljivo, jaz dam pol čajne žličke)
  • aroma vanilije (po želji oz. ena ali dve čajni žlički)

Postopek: 

V posodi zmešamo moko, šcepec soli, arašidovo in rastlinsko maslo ter 6 žlic vode. Zamesimo testo ter ga poravnamo v pekač za pite. Naribamo jabolka, jih odcedimo, ter primešamo rum, sladkor ter cimet in ostale začimbe. Jabolka enakomerno razporedimo po testu. Če je pekač manjši in ti še ostane nekaj testa, lahko za povrhu oblikuješ trakove kot so na sliki. 

Pečemo v predhodno ogreti pečici približno 45 min na 175 stopinj celzija.

Jakob