Najboljši zajtrk je tisti, ki ti ga pripravi nekdo drug. Zato imam rad (dobre) hotele ali pa spanje pri (dobrih) prijateljih: se zbudiš, vsedeš za mizo, ješ. Drugi najboljši zajtrk pa je tisti, ki si ga v veliki meri pripraviš že prejšnji večer in se zjutraj delaš, da ti ga je naredil nekdo drug. A ni lepo, ko se tako osrečiš? Zato sem tole pisano stvar poimenoval “Osrečevalni zajtrk v lončku.”
Kaj potrebuejš? (za dve osebi)
Za puding:
- ⅓ ločnka Chia semen
- Dve žlici pravega kakava
- 1 lonček rastlinskega mleka (za ta recept sem uporabil mešanico kokos – riž)
- 2 žlici javorjevega sirupa
- Ščepec soli
- ½ čajne žličke vanilijeve arome
Ostalo:
- Mango
- Granola ali kosmiči
- Sveže jagodičevje
Priprava:
!Zvečer!
Vse sestavine za puding zelo dobro zmešaš skupaj in naliješ v dva večja lončka, tako da bo na vrhu ostalo dovolj prostora za ostale dobrote. Zapreš in postaviš v hladilnik.
Olupiš mango in ga pretlačiš, najlažje s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Dodaš dve kaplji limoninega soka in zapreš, ter postaviš v hladilnik.
!Zjutraj!
Čez noč je v lončku nastal puding, posuješ ga z granolo ali kosmiči, čez zliješ mango in na vrh streseš še sveže sadje. Napadeš lonček, ali pa ga vzameš s sabo na delo in gledaš kako ti vsi zavidajo, ko se ga lotiš pred sodelavci.
Jakob