IMG 3789 scaled

OSREČEVALNI ZAJTRK V LONČKU

Najboljši zajtrk je tisti, ki ti ga pripravi nekdo drug. Zato imam rad (dobre) hotele ali pa spanje pri (dobrih) prijateljih: se zbudiš, vsedeš za mizo, ješ. Drugi najboljši zajtrk pa je tisti, ki si ga v veliki meri pripraviš že prejšnji večer in se zjutraj delaš, da ti ga je naredil nekdo drug. A ni lepo, ko se tako osrečiš? Zato sem tole pisano stvar poimenoval “Osrečevalni zajtrk v lončku.”

Kaj potrebuejš? (za dve osebi)

Za puding:

  • ⅓ ločnka Chia semen
  • Dve žlici pravega kakava
  • 1 lonček rastlinskega mleka (za ta recept sem uporabil mešanico kokos – riž)
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • Ščepec soli
  • ½ čajne žličke vanilijeve arome

Ostalo:

  • Mango
  • Granola ali kosmiči
  • Sveže jagodičevje

Priprava:

!Zvečer!

Vse sestavine za puding zelo dobro zmešaš skupaj in naliješ v dva večja lončka, tako da bo na vrhu ostalo dovolj prostora za ostale dobrote. Zapreš in postaviš v hladilnik.

Olupiš mango in ga pretlačiš, najlažje s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Dodaš dve kaplji limoninega soka in zapreš, ter postaviš v hladilnik.

!Zjutraj!

Čez noč je v lončku nastal puding, posuješ ga z granolo ali kosmiči, čez zliješ mango in na vrh streseš še sveže sadje. Napadeš lonček, ali pa ga vzameš s sabo na delo in gledaš kako ti vsi zavidajo, ko se ga lotiš pred sodelavci.

Jakob